Itt van néhány érdekesség arról, mi történik a testeddel, ha rendszeresen sajtot fogyasztasz. A sajt gazdag tápanyagokban, mint például a kalcium és a fehérjék, amelyek hozzájárulnak a csontok és az izmok egészségéhez. Emellett a sajtban található zsírok

Mennyire ésszerű minden nap sajtot enni - mik az előnyei és a hátrányai?
Krémsajttól a mozzarellán és camemberten át a hegyi sajtig és a parmezánig sok rajongója van a sajtoknak. A sokféle sajtnak a tápértéke is különböző: 100 gramm mozzarella körülbelül 263 kalóriát és 21 gramm zsírt tartalmaz. Ugyanennyi gouda sajt viszont már 364 kalóriát és 31 gramm zsírt tartalmaz.
A zsírok mellett, különösen a telített zsírsavak formájában...
A sajt gazdag tápanyagokban, többek között fehérjében, kalciumban, foszforban, valamint B2-, B12- és A-vitaminban, ahogy azt az Utopia is hangsúlyozza. Ugyanakkor fontos tudni, hogy a sajt kalória- és sótartalma viszonylag magas, ezért érdemes mértékkel fogyasztani. A rendszeres sajtfogyasztás hatása pedig nagymértékben függ a választott sajt fajtájától és a fogyasztott mennyiségtől.
Ennek ellenére a sajtnak megvannak a maga egészségügyi előnyei és hátrányai is.
A nyers tejből készült sajtok potenciálisan baktériumokat rejthetnek magukban. Ebből kifolyólag a Német Genetikai Fertőzésekkel Foglalkozó Társaság (DGE) azt ajánlja, hogy a várandós hölgyek tartózkodjanak ezen termékek fogyasztásától.