**Sütőtökös tésztasaláta – Őszi ízek tálban** Hozzávalók: - 250 g tészta (például penne vagy fusilli) - 400 g sütőtök (megpucolva, kockákra vágva) - 1 vöröshagyma - 2 evőkanál olívaolaj - 100 g feta sajt - 50 g dió (durvára vágva) - Friss petrezselyem -
 
Elkészült az ősz legfinomabb és legkönnyebben elkészíthető tésztasalátája!
Ez a recept igazi csoda a konyhában: villámgyorsan elkészíthető, mégis különlegességet sugall, legyen szó főételről vagy köretről. Ha pedig még krémesebb élményre vágyunk, a tészta főzővizének egy kis részét érdemes félre tenni, hogy belekeverjük a sütőtökös-fetás szószba. A lime helyett citrom is tökéletes választás, de ha valaki igazán izgalmas ízekre áhítozik, egy csipetnyi szerecsendió vagy fahéj csodásan kiegészíti a sütőtök ízét.
Hidegen is jól működik, így másnap akár munkába vagy suliba is elvihető ebédnek. A legjobb benne, hogy a sütőtök természetes édessége miatt azok is imádni fogják, akik amúgy nincsenek oda a "salátákért". Ez a recept bebizonyítja, hogy a sütőtök nemcsak krémlevesben vagy süteményben, hanem tésztával is nagyot megy.





